Covid Safe Ticket op eigen telefoon als minderjarige

Het Covidsafeticket op je eigen telefoon zetten als minderjarige kan op twee manieren:

Mogelijkheid 1: Heb jij als ouder de itsme-app op jouw toestel, dan is dit de makkelijkste manier:

  1. Je kind kiest in de CovidSafeBE-app voor ‘aanmelden via eHealth’. En in het volgende scherm voor ‘aanmelden via itsme’.
  2. Vervolgens tikt hij/zij jouw telefoonnummer in (het nummer van de ouder) en jij bevestigt de aanvraag meteen via je eigen itsme-app.
  3. Op de smartphone van je kind verschijnt dan een nieuw keuzescherm. Bij ‘voor mijn kind’ selecteert je kind zijn/haar naam … en klaar!

Je kind kan niet zelf de itsme-app gebruiken, die is enkel beschikbaar voor gebruikers vanaf 18 jaar. Als jij als ouder over de itsme-app beschikt, kan je het op deze manier wel het gemakkelijkste doen.

Mogelijkheid 2: Je kind activeert eenmalig met zijn/haar identiteitskaart, een kaartlezer en een eigen e-mailadres eerst een ‘digitale sleutel’.

  1. Hier maakt je kind een digitale sleutel aan. Hij/zij kiest hier voor ‘aanmelden via eID kaartlezer’.
  2. Vervolgens activeert hij/zij ‘mijn digitale sleutel met gebruikersnaam en wachtwoord’ én ‘beveiligingscode via e-mail’. Voor dat laatste vult je kind best zijn/haar eigen, unieke e-mailadres in. Beide vakjes moeten dus een groen label met ‘actief’ hebben.
  3. Nu opent je kind de CovidSafeBE-app op de eigen smartphone en kiest voor ‘aanmelden met beveiligingscode via e-mail’.
  4. De code die in de mailbox van je kind zit, wordt ingevuld … en klaar!

Je kind ziet nu zijn/haar COVID-certificaten in de app. Die kan hij/zij nu bovenhalen wanneer nodig - ook zonder internet, want deze certificaten staan nu op de smartphone. Bovendien kan hij/zij nu met deze digitale sleutel altijd makkelijk aanmelden op deze app.