Cultuurfestival MoMeNT nog even in de stad

Het 10-daagse festivalhoogtepunt van MoMeNT zit er weer op! Aan het bestaan van MoMeNT kan na deze editie niemand meer twijfelen. Niet getreurd, nog t.e.m. de winterTIJD staan er nog een aantal activiteiten op het programma.

Expo 'Time will tell'

Student Maxim Renard, geboren en getogen Tongenaar, is de jongste curator van een MoMeNT-project en laat nu al van zich horen in de kunstwereld. Als student aan de PXL MAD ontpopt hij zich inmiddels als een beloftevolle beeldende kunstenaar en zijn talent wordt opgemerkt voorbij stedelijke en provinciale grenzen.

Naast eigen werk wist hij voor deze expo ook werk te tonen van collega medestudenten. Maar bovenal kon hij ook docenten en gerenommeerde Belgische kunstenaars overtuigen deel te nemen. De kunstwerken die tentoongesteld worden, vallen onder het thema 'Tijd'. Een ruim en breed thema, wat alvast kunstenaars en kunststudenten laaiend enthousiast maakt.

Sint-Ursulakapel, 6 t.e.m. 29 september
Openingsuren: donderdag en vrijdag van 14 uur tot 18 uur en zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur
Gratis toegang.

Jekerwandeling

De Jeker werd weer opengelegd in Tongeren en de oude waterloop krijgt de herwaardering die ze verdient. De Tongerse componist Piet Swerts gaat het engagement aan om in 2020 de Jekersymfonie 'Yakara' te componeren, uitgevoerd door een groot symfonie-orkest.

Riet van Cleuvenbergen organiseert in het kader van dit toekomstig project drie wandelingen langs de Jeker. De herfstwandeling start in Kanne op de plaats waar de Jeker van onder het kanaal terug tevoorschijn komt.

Pliniuspark, zaterdag 19 oktober om 12.30 uur
Kostprijs: 5 euro

TIJDcongres

Sommige projecten verdienen een traditie te worden; elke MoMeNTeditie eindigt met een TIJDcongres om MoMeNT officieel af te sluiten. Op zaterdag 26 oktober valt in de VELINX officieel het doek over MoMeNT '19.

Deze editie wordt er aan 7 schrijvers gevraagd elke maand (van april t.e.m. oktober = 7 maanden) één persoonlijk MoMeNT te beschrijven. Op het TIJDcongres worden deze (7x7) 49 MoMeNTen gebracht en brengen ze elk hun verhaal van een gedeelde MoMeNTTIJD.

De 7 dagboekschrijvers zijn: Pat Donnez, Noël Slangen, Erik Vlaminck, Sien Eggers, Yasmien Naciri, Jelle van Riet en Elke Bruninx.

de VELINX, zaterdag 26 oktober om 20.30 uur
Kostprijs: 10 euro

Gepubliceerd op donderdag 5 september 2019 10.47 u.