Intussen op de werf 'De Motten'

De stad en de Vlaamse Milieumaatschappij richten met het openleggen van de Jeker hun blik op de toekomst. De aanwezigheid van water in de stad draagt bij tot de aantrekkelijkheid en zal als troef worden uitgespeeld.

Met het terug openleggen van de Jeker kunnen er immers tal van activiteiten op en rond het water ontwikkeld worden waardoor Tongeren er een sterke aantrekkingspool bij krijgt.

De lente is eindelijk in het land! De natuur ontwaakt en de werken op de werf gaan onverminderd verder!

Aan de Dijk worden de betonwerken verder uitgevoerd. Er wordt druk gewerkt aan de Jekerbedding en de drie brugconstructies.

Ook aan de grote vijver wordt er naarstig verder gewerkt.

Wie onlangs nog de volkstuintjes bezocht, heeft wellicht gemerkt dat de aannemer er volop bezig is met het uitgraven van de Jekerbedding.

Aan de kastanjewal vorderen de metselwerken aan de Jekerbedding zienderogen en de structuur van de vlonderconstructie is reeds zichtbaar.

Naast het Begijnhof kan je de vistrappen ontdekken. De aanleg van deze passage zorgt ervoor dat vissen makkelijker stroomopwaarts kunnen zwemmen.

Ook het skatepark ziet er al indrukwekkend uit. De werken zijn er echter nog volop aan de gang en de werfzone blijft afgeschermd.

Open wervendag: bezoek de grootste werf op 19 mei!

Op zondag 19 mei is het Open Wervendag, de ideale gelegenheid om een blik achter de schermen te werpen van Tongeren's grootste werf ooit! U ontdekt er onder begeleiding van een deskundige gids de voortgang van de bouwwerken, van het prille begin tot nu! Dankzij informatieborden kan de werf ook individueel bezocht worden. Elke bezoeker krijgt aan het het startpunt (cafetaria van de atletiek) een route mee waarmee de site verkend kan worden. Alle projectpartners, stad Tongeren, de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), Fluvius, Sweco en BAM zetten die dag hun beste 'steentje' voor!

Minder hindermaatregelen

De werfzone wordt afgeschermd en voorzien van de nodige signalisatie. Helaas kan niet elke vorm van hinder vermeden worden, maar de aannemer doet al het mogelijke om de overlast tot een minimum te beperken. Zo besteedt BAM de nodige aandacht aan modder- en stofvrije straten en wordt de borstelzuigwagen ingezet wanneer nodig.

Contact: jeker@stadtongeren.be

Wilt u ook steeds op de hoogte blijven van de werken op de Motten schrijf u dan zeker in op onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor nieuwsbrief


Volg ons op facebook


Nog vragen?
Stuur een e-mail naar: jeker@stadtongeren.be

Gepubliceerd op vrijdag 30 november 2018 9 u.