DIGbij: Opstart digibanken

Het samenwerkingsverband DIGbij krijgt 500.000 euro Vlaamse financiering om digibanken op te starten in de regio Tongeren, Borgloon, Wellen en Heers. IN-Z, Link in de kabel, SAAMO, het Limburgs platform voor vluchtelingen, Educo en Close De Gap zorgen de komende jaren voor ICT-materiaal, vorming...

De centrale digibank zal dit najaar haar loket openen in het lokaal dienstencentrum De Piepel. Deze digibank zal bemand worden door een mediacoach van IN-Z en een team van vrijwilligers. om echt DIGbij te zijn, zal de mediacoach met een e-bakfiets uitgerust met WIFI, tablets en laptops tot bij ouderen en kwetsbare gezinnen aan huis gaan. Verder wordt het digipunt in De Nieuwe Volksbond bijkomend ondersteund. Organisaties en verenigingen die een digipunt in één van de Tongerse dorpen willen opstarten kunnen rekenen op materiaal en training.

Tarek, één van de mediacoaches van IN-Z staat deze zomer voor u klaar om u te helpen met bv. het aanmaken van een e-mailadres, online afspraken maken of attesten aanvragen, het thuisloket gebruiken, berichten lezen in smartschool,... U krijgt er ook info over cursussen die in Tongeren doorgaan van bv. LIGO:

  • maandag van 9 tot 12 uur: Huis van het Kind Tongeren, Dijk 122
  • woensdag van 12.30 tot 16 uur: De Nieuwe Volksbond, Momberstraat 1
  • donderdag van 14 tot 17 uur: lokaal dienstencentrum De Piepel, Dijk 118
  • vrijdag van 12.30 tot 16 uur: De Nieuwe Volksbond, Momberstraat 1

Jaarlijks verlof De Nieuwe Volksbond van 17 t.e.m. 31 augustus.

Vrijwilliger bij digipunt

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Svetlana, de vrijwilligerscoördinator van het LDC De Piepel via svetlana.rysskina@depiepel.be of tel. 012 24 24 32.

Gepubliceerd op dinsdag 21 juni 2022 11.06 u.