Elektrische fietsen voor stadspersoneel

De stad Tongeren heeft twee witte elektrische dienstfietsen, uitgerust met een dubbele draagtas en voorzien van het logo van de stad Tongeren, bij aangekocht voor de dienstverplaatsingen van het stadspersoneel.

Door de korte dienstverplaatsingen met de fiets te doen in plaats van met een voertuig zet de stad Tongeren opnieuw een belangrijke stap in de richting van klimaatneutraliteit. De aankoop van de elektrische dienstfietsen kadert in het klimaatplan 2020-2030, waarbij veel aandacht gaat naar duurzame mobiliteit.

In 2014 werden 4 witte dienstfietsen aangekocht. Dit was alvast een milieuvriendelijke en praktische oplossing voor de korte dienstverplaatsingen. In 2015 kocht de stad Tongeren de eerste twee elektrische dienstfietsen aan. Nu komen er twee nieuwe elektrische fietsen bij.

Deze elektrische fietsen bieden een oplossing om ook de iets verdere dienstverplaatsingen op een milieuvriendelijke manier te kunnen doen. Een fietsende werknemer is fitter en gezonder. Fietsen is niet enkel goed voor de gezondheid maar ook voor het milieu, de parkeerproblemen en voor de portemonnee. Kortom gezonde werknemers in een gezonde stad.

Gepubliceerd op vrijdag 18 december 2020 10.11 u.