Feestelijke opening stadspark De Motten

Op zaterdag 28 september is het eindelijk zover. Vanaf dan zal het water opnieuw in al zijn glorie door de Jeker stromen. Alle reden om te feesten. En we doen dat niet alleen. Ook de VELINX heeft wat te vieren. Zij blazen dan 25 kaarsjes uit.

Dat laten we zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. We verwelkomen samen elke Tongenaar op de meeste plezante familiedag van het jaar.

Programma feestelijke opening stadspark De Motten

 

  • 14 uur: officieel moment op het waterbelevingsplein - na de toespraken gaan de sluizen open en stroomt het water opnieuw door de Jeker.
  • 14 uur tot 18.30 uur: van aan de volkstuintjes in de Wijkstraat tot aan de VELINX wordt u ondergedompeld in de veelzijdigheid van het park. We zetten al onze disciplines gratis open: van het verkeerspark tot de waterfietsen en de minigolf, Tongerse sportclubs tonen u hoe leuk sporten op de Motten is. Of bewonder het park eens vanuit de skywatch op 50 meter hoogte.
   Straatartiesten, workshops, complimentenfeestjes, fietsgraveren, streetdance, springkastelen,... Waar u ook maar kijkt, er is overal iets te beleven.
   U mag dit echt niet missen!
  • 20.30 uur - de VELINX: vuurspektakel in openlucht
  • 22 uur - de VELINX: Discobar Galaxie en de Tongerse dames van 'Doemp' zorgen ervoor dat u kan swingen tot in de late uurtjes.

Programma 25 jaar VELINX

 • 14 uur tot 18 uur - in en rond de VELINX: een heerlijke familienamiddag waar u een hapje of drankje kan proeven in het allerkleinste theatercafé ter wereld. U maakt kennis met Tetra Town, waar alles - maar dan ook alles - gemaakt is van melk- en sap-pakken. U geniet van een complimentenfeestje met het Kindercomplimentariaat, frietjes krijgen een beat met dj Frietmachine en in het Kadoburo wachten geschenkjes waar u alleen maar blij van kan worden.
  In de bib staat Het Fluistersalon, een installatie zoals in de echte musea met audioguides. Zet uw oor aan de foon en stap stilletjes binnen. U hoort wondere woorden en zoete zinnen. Die u laten kijken, dromen, doen en verzinnen. Zalig!
 • 20.30 uur - op locatie rondom de VELINX: bij valavond steken we de vuren aan en nodigen we u uit op een eigenzinnig vuurspektakel in openlucht. Met incontri#2, Italiaans voor ontmoetingen, vertellen we een klein verhaal vol sterke beelden dat u laat wandelen tussen de sterren en dansen tussen de vlammen. Paraplu's worden draaimolens van vuur; vuurslangen schieten weg in het donker. Een magische vuurperformance voor iedereen.
 • 22 uur - de VELINX: al 25 jaar laat Discobar Galaxie feestjes ontsporen. DJ Bobby Ewing, DJ Lars Capaldi en MC Loveboat - aliassen van Jimmy Dewit, Frank Somers en Adriaan Van den Hoof - lijmen met hun soundsystem al een kwarteeuw disco, pop, funk, rock, electro, soul en alle andere muziek die ze zelf goed vinden.
  Deze heren weten nog altijd de juiste platen te kiezen. Na de denderende beats van Discobar Galaxie dansen we verder de nacht in met Doemp, vier jonge charmante Tongerse vrouwelijke dj's die ons verwennen met de coolste dansplaten.
Gepubliceerd op woensdag 4 september 2019 13.42 u.