Gratis online workshops Centrum Duurzaam Groen

Centrum Duurzaam Groen organiseert i.s.m. Limburg.net en Vlaco online workshops voor particulieren met telkens een ander thema. Er worden telkens 5 tijdstippen voorzien per maand, zodat u het tijdstip kan uitkiezen dat voor u best past. Elke workshop duurt telkens 2 uur.

September: Kippen

Kippen zijn prettig gezelschap in uw tuin. Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van uw keuken- en tuinresten. Vooraleer u bezwijkt voor de verleiding moet u beseffen dat kippen ook verzorging vragen. Hoe willen kippen wonen? Wat mogen ze eten? Een workshop om nieuwe ideeën op te doen ervaringen uit te wisselen.

meer info en inschrijven

Oktober: Thuiscomposteren in een notendop

Wist u dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in uw tuin? En dat u compost zelf kunt produceren door uw groente-, fruit- en tuinresten thuis te composteren? Uw tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur maar u bespaart er zelfs geld en afval mee. En bovendien houdt u de duurzame kringloop in stand. Zin om aan de slag te gaan, maar u weet niet hoe eraan te beginnen? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem u best gebruikt?

meer info en inschrijven

November: Snoeihout voorkomen en verwerken

Een tuin waarin veel moet gewerkt worden, levert ook veel afval op. Eén van de steeds weerkerende karweien is het snoeien van hagen en struiken. Toch kunt u ook hier werk en afval voorkomen en kunt u het verkregen snoeihout nuttig aanwenden in de tuin. In deze les krijgt u tips en tricks met heel wat inspirerend beeldmateriaal.

meer info en inschrijven

December: Voedselverlies voorkomen

Weet u niet zo goed wat u aan moet vangen met keukenrestjes, vindt u het zonde om die restjes zomaar weg te gooien en heeft u koken nog niet zo goed in de vingers? Deze sessie geeft u eenvoudige en relevante tips en tricks om keuken- en (moes)tuintresten te bewaren en te verwerken in nieuwe gerechten. U hoeft geen keukenprinses, geen beroepskok of geen ervaren restjesridder te zijn om de tips en tricks te kunnen toepassen op de overschotjes uit uw koelkast! De lesgever gaat met u in interactie om de achterliggende theorie te benadrukken.

meer info en inschrijven

Gepubliceerd op donderdag 27 augustus 2020 16.16 u.