Haspengouw spreekt - laat u uw stem ook horen?

We hoeven het u vast niet te vertellen: Haspengouw is een prachtige regio, zowel voor inwoners als bezoekers. Toen de Vlaamse Overheid in 2021 een oproep lanceerde om gebieden kandidaat te stellen voor een erkenning als landschapspark, twijfelde het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren niet.

Het label van 'landschapspark' maakt een streek namelijk extra aantrekkelijk voor bezoekers, bewoners en beleidsmakers en biedt extra middelen om de streek verder te ontwikkelen.

De kandidatuur voor het Landschapspark Hart van Haspengouw geraakte alvast door de eerste ronde. Dit jaar werken alle gemeenten en partners samen aan een masterplan voor het landschapspark. In 2023 weten we dan of de erkenning er uiteindelijk komt.

Als Tongenaar bent ook u een essentieel onderdeel van deze streek. Geen Haspengouw zonder Haspengouwers!

Heeft u een hart voor Haspengouw? Wilt u graag helpen om van deze mooie streek meer dan ooit een plek te maken waar het fijn is om te wonen, werken en ontspannen? Stel u dan kandidaat als deelnemer aan de avondsessies 'Haspengouw spreekt' waar u, samen met andere inwoners, ideeën kunt uitwisselen rond het unieke verhaal van onze streek.

De eerste sessie vindt plaats op donderdag 23 juni om 18 uur in Kortessem.

Meer info en inschrijven

Gepubliceerd op donderdag 9 juni 2022 10.53 u.