Het EPC in een nieuw jasje!

Op het nieuwe EPC werd een label toegevoegd, gaande van A+ (zijnde een woning die meer energie produceert dan verbruikt) tot F (een zeer energieverslindende woning).

Met dit nieuwe EPC kan de potentiële koper of huurder nog sneller de energieprestatie van de woning of het appartement inschatten en zal hij deze gemakkelijker kunnen vergelijken met andere woningen en appartementen.

Daarnaast werden de aanbevelingen grondig uitgebreid, overzichtelijk weergegeven en aangevuld met een kostenindicatie. Dit geeft de potentiële koper/huurder op een snelle en eenvoudige manier inzicht in wat er nog moet gebeuren om de woning energetisch in orde te maken en wat de grootte-orde is van het bijhorende kostenplaatje. Ook kunt u er nu technische informatie op terugvinden.

Het EPC informeert kopers en huurders

In 2008 werd het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht voor woningen en appartementen die te koop werden aangeboden. Enkele maanden later werd de verplichting ook ingevoerd voor verhuur. Het EPC informeert potentiële kopers en huurders over de energieprestaties van het gebouw.

Wat moet u doen als u uw woning te koop of te huur wil stellen?

Zolang u over een geldig EPC beschikt, hoeft u geen nieuw EPC te laten opmaken. Uw oude EPC blijft sowieso 10 jaar geldig.

Heeft u geen (geldig) EPC dan moet u nog steeds een erkende energiedeskundige type A contacteren. Hij zal de woning inspecteren en een EPC opmaken.

Klik hier voor de lijst met erkenden energiedeskundigen type A

Gepubliceerd op donderdag 3 januari 2019 11.15 u.