Hip Hub Hooray

Een Euregionaal cultuurproject rond hiphop in de voormalige Ambiorixkazerne in Tongeren.

Het werkterrein van Hip Hub Hooray is de Euregio Maas-Rijn. De Euregio bruist van hiphoptalent, maar onderlinge artistieke uitwisseling was tot nu toe praktisch onbestaande. Hip Hub Hooray wil daar verandering in brengen door zowel de muziek als het publiek over die Euregionale grenzen heen te trekken.

Homebase van het project is de voormalige Ambiorixkazerne in Tongeren, op 10 minuten wandelen van het station. Hier zal talent van de hiphopscenes uit de Euregio elkaar ontmoeten op neutraal terrein. De locatie wordt genereus ter beschikking gesteld door de eigenaar Cordeel.

1. DE HUBS: een artistiek luik

De Hubs zijn een reeks workshops voor hiphoptalent trying to make it big. Hip Hub Hooray organiseert 4 Hubs of ontmoetingsmomenten waarin artiesten (rappers/producers/street artists/dancers) samen aan hun skills gaan werken. De leegstaande Ambiorixkazerne is volledig opgeknapt en wordt ter beschikking gesteld van de artiesten. Hip Hub Hooray zorgt voor de materialen en de creatieve omgeving waarin zij ideeën kunnen uitwisselen over de Euregionale grenzen heen. De decoratieve inrichting van de Hubs is in handen van jeugdhulporganisatie Uit de Steigers en het hongerige talent wordt tijdens de Hubs culinair verwend door Het Steger/Muna, een project dat kansen en lekkers creëert.

De artiesten worden gescout door de recruiters van Hip Hub Hooray. Deze recruiters komen uit de verschillende deelgebieden van de Euregio (Nederlands- en Belgisch Limburg, Luik en de regio Aken). De Hubs worden ingevuld en begeleid door coaches met expertise binnen hun vakgebied. Tijdens iedere Hub worden bovendien inspirators uitgenodigd om de deelnemers extra te inspireren en te motiveren.

Producers uit bv. Luik zullen hun beats uitwisselen met rappers uit Maastricht of Hasselt.

Street artists uit bv. Genk painten op een compleet andere wijze dan collega-painters uit Aken. Via dit project kunnen zij samen tot nieuwe ideeën komen.

Dancers uit Heerlen gaan dance battles aan met (bijvoorbeeld) dancers uit Luik, Verviers, Aken, Maastricht, Sittard, Tongeren, Hasselt, Genk of Maasmechelen.


HUB 1 (STREET ART) (DANCE)
ZATERDAG 28 EN ZONDAG 29 JULI
HUB 2 (MUSIC) (STREET ART) (DANCE)
DONDERDAG 30 EN VRIJDAG 31 AUGUSTUS
HUB 3 (MUSIC) (STREET ART) (DANCE)
ZATERDAG 8 EN ZONDAG 9 SEPTEMBER
HUB 4 (MUSIC) (STREET ART) (DANCE)
ZATERDAG 15 EN ZONDAG 16 SEPTEMBER

Bepaalde dagen zijn er concerten en showcases om de Hubs af te sluiten, gratis toegankelijk voor een geïnteresseerd publiek. Houd onze website en social media in de gaten!

De recruiters wisten al veel talenten te spotten en te overtuigen om deel te nemen aan de Hubs. Maar er zijn voor iedere discipline nog een paar plaatsen vrij. Geïnteresseerden kunnen zich (met een klein portfolio of CV) melden bij hiphubhooray@stadtongeren.be . De recruiters bekijken iedere aanvraag en beslissen op basis van het portfolio/CV om de kandidaat uit te nodigen... of niet.

2. DE HIP HUB RETREAT: een sociaal-cultureel luik

Dit is een cultureel hiphop-nazomerkamp in september, gerealiseerd door Tout Maastricht. Het weekend vangt aan op vrijdagnamiddag 21 september om 17.00u en eindigt zondagnamiddag 23 september om 18.00u. Het wordt een volledig verzorgd programma met workshops (music, dance, street art) onder begeleiding van professionele coaches, diners en overnachtingen. De retreat is bedoeld voor jongeren van 15 tot 25 jaar die in groepen worden ingedeeld volgens leeftijdscategorie. Ervaring niet vereist, lef en motivatie wel.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij: Elise@toutmaastricht.nl

3. HET HIP HUB HOORAY FESTIVAL

De finale van het Hip Hub Hooray project is een festival op zaterdag 29 september met Belgische, Nederlandse en ook wat Duitse hiphop op de affiche. De line-up is een mix van bekende namen voor een breed publiek en innoverende namen uit de underground. Er wordt ook een aantal spots op de affiche vrijgehouden voor deelnemers aan de music Hubs. Let’s find out wie zich een weg naar die spots weet te producen en te rappen!

Het festival vindt plaats in de openlucht, met de Ambiorixkazerne als indrukwekkend decor. De affiche wordt verdeeld over een outdoor- en een indoorpodium, het laatste hosted by Karaat (KRT). Het indoorpodium vind je terug in één van de voormalige legertankgarages. Het terrein buiten wordt aangekleed door de street artists en door de jongeren van Uit de Steigers. Er zal randanimatie, food, drinks en veel swag zijn!

Deuren: 12.00 uur
Laatste act eindigt om 22.00 uur (zo kan iedereen nog met het openbaar vervoer naar huis)
Afterparty: 22.00 uur - 01.00 uur
Tickets: € 16, incl. reserveringskosten
Adres: Blaarstraat 99, Tongeren (BE)

De locatie ligt op 750 meter (10 minuten wandelen) van het station. Hip Hub Hooray moedigt haar publiek aan om met het openbaar vervoer te reizen, maar voor wie toch met de wagen komt, is er gratis parking. Voor de fietsers is er een bewaakte fietsenstalling.
Capaciteit: 1.500 bezoekers.

www.hiphubhooray.eu
www.facebook.com/hiphubhooray
www.instagram.com/hiphubhooray

#HIPHUBHOORAY

Gepubliceerd op woensdag 20 juni 2018 15.21 u.