In de ban van de fiets

Maandag 6 juni is Tongeren weer in de ban van de Ronde van Limburg. De finale van deze wielerwedstrijd wordt in en rond onze stad betwist. De aankomst ligt op de Eeuwfeestwal, waar we omstreeks 18.20 uur zullen weten wie de opvolger wordt van Tim Merlier.

Ongetwijfeld melden zich weer heel wat kleppers aan de start. Het rennerspark ligt op de Eeuwfeestswal en Albertwal. Wilt u de wielerhelden van dichtbij bewonderen? Grijp dan hier uw kans.

Omleidingen

Kleine omleiding - van 7 tot 15.30 uur en van 19 tot 21.30 uur

Tijdens de kleine omleiding worden de Pliniuswal, Eeuwfeestwal, Elisabethwal, Albertwal, Sint-Truidersteenweg (tot aan Legioenenlaan), Hasseltsesteenweg (tot Cesarlaan/Legioenenlaan), Koninksemsteenweg (tot Astridlaan) en Romeinse Kassei (van Rode Kruislaan tot Sint-Truidersteenweg) afgesloten voor alle verkeer.

Er wordt een omleiding voorzien via Cesarlaan, Legioenenlaan, Sint-Truidersteenweg, Cottalaan en Sabinuslaan. Om het verkeer in de Wijkstraat vlot te laten verlopen, komt daar eenrichtingsverkeer richting Luikersteenweg. De overige richting verloopt via Luikersteenweg en Overhaem.

Grote omleiding - van 15.30 uur tot 19 uur

Tijdens de grote omleiding worden bijkomend de wegen tussen Sint-Truidersteenweg en Bilzersteenweg afgesloten. De omleiding in Tongeren verloopt in beide richtingen via het zuiden en oosten van de stad.

Er komt in beide richtingen een grote omleiding tussen Borgloon en Tongeren via Heers en Oreye. Tussen Borgloon en Bilzen dient men te rijden via Wellen en Kortessem.

Het verkeer van Tongeren op de Hasseltsesteenweg richting Kortessem blijft mogelijk maar wordt via Neerrepen geleid zodat er niet tegen de koers in wordt gereden.

Tijdens deze omleiding is op het parcours van de lokale ronde enkel beperkt verkeer in de rijrichting van de wedstrijd mogelijk. Gelieve daar rekening mee te houden.

De drie Q-parkings blijven de volledige dag bereikbaar. U volgt wel de aangegeven omleidingen.

De Lijn

Dit evenement heeft ook een impact op de dienstverlening van De Lijn. Op de website www.delijn.be vindt u steeds de meest recente informatie over het openbaar vervoer in uw omgeving.

Gepubliceerd op maandag 2 mei 2022 16.10 u.