Infosessies bouwen en verbouwen

De milieudienst organiseert infosessies bouwen en verbouwen: 'Isoleren van hellende en platte daken' op dinsdag 4 december, 'Gevelrenovatie' op dinsdag 11 december en 'Wat doe ik als mijn oude verwarmingsketel aan vervanging toe is?' op donderdag 17 januari. U moet vooraf inschrijven.

Isoleren van hellende en platte daken

dinsdag 4 december om 19.30 uur

Warme lucht stijgt. Een woning verliest dan ook veel warmte via het dak. Daarom is zowel bij nieuwbouw als bij bestaande woningen een goede dakisolatie een absolute must. Maar een dik isolatiepakket alleen is niet genoeg, een correcte plaatsing is even belangrijk. U maakt in deze sessie kennis met de principes van correct isoleren. Daarna leert u deze principes toepassen.
Locatie: Praetorium, Maastrichterstraat 10 (Ambiorixzaal)

Gevelrenovatie

dinsdag 11 december om 19.30 uur

Gelijktijdig of achtereenvolgens nieuw schrijnwerk met hoogrendementsglas plaatsen en de bestaande buitenmuren na-isoleren vergt een doordachte aanpak. In deze sessie leert u waar u moet op letten bij de vervanging van ramen en welke mogelijkheden u heeft om bestaande spouwmuren of volle muren te isoleren.
Locatie: cc De Velinx, Dijk 111

Wat doe ik als mijn oude verwarmingsketel aan vervanging toe is?

donderdag 17 januari om 19.30 uur

Waar houdt u rekening mee als u uw verwarmingsketel vervangt? Deze infosessie geeft meer inzicht in de werking van een verwarmingsinstallatie en haar onderdelen. U krijgt een overzicht van warmtepompen en ketels op verschillende energiebronnen en onder welke voorwaarden u ze efficiënt toepast. Verder bekijken we een optimale regeling van het volledige systeem en de koppeling met sanitair warm water.
Locatie: AC Praetorium, Ambiorixzaal, Maastrichterstraat 10

Gratis deelname, inschrijving verplicht via tel. 012 800 152 of joan.verelst@stadtongeren.be

Gepubliceerd op donderdag 25 oktober 2018 14.10 u.