Met de bus

Aan het station komen vele streekbuslijnen samen. Het T-net verzorgt de verbindingen binnen Tongeren. Meer info over de verschillende mogelijkheden kunt u terugvinden op de website van De Lijn.

Blijf op de hoogte van omleidingen op uw lijn

De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wilt u hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf u dan in op de nieuwsbrieven van De Lijn.

  • Surf naar www.delijn.be en meld u aan.
  • Selecteer de bus- of tramlijnen waarover u info wilt ontvangen.
  • Klik op “ontvang e-mailmeldingen”.

Bekijk de korte instructiefilm op www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief

Derdebetalerssysteem

Tongeren neemt deel aan het derdebetalerssysteem van De Lijn en geeft inwoners van Tongeren de kans om voordelig met De Lijn te reizen binnen Tongeren.

Lijnkaart 10 ritten met gemeentekorting

Alle reizigers die binnen de stadsgrenzen van Tongeren de bus nemen, betalen 1 euro per rit met een Lijnkaart 10 ritten met gemeentekorting. De enige voorwaarde is dat de op- en afstaphalte van de verplaatsing binnen de stadsgrenzen van Herstappe en Tongeren liggen.

De Gemeentekaart is te koop in de voorverkooppunten van Tongeren of in de mobiele Lijnwinkel op de markt van Tongeren op donderdag. Bij de chauffeur is de kaart niet te koop. Zoek een voorverkooppunt via https://www.delijn.be/nl/vervoerbewijzen/verkooppunten/storelocator/.

VG abonnementen van De Lijn wijzigen

De gratis VG-abonnementen van De Lijn wijzigen vanaf 1 april 2022. Het betreft volgende wijzigingen:

  • IGO-VG gerechtigden (65+) blijven 100% tussenkomst behouden én de MOBIB-kaart wordt voor rekening van de derde-betaler genomen. Deze categorie van inwoners kan de verkoopkanalen van De Lijn blijven gebruiken om een gratis abonnement met 100% tussenkomst van de stad Tongeren te ontvangen.
  • VG gerechtigden (Leefloon en verzoekers) jonger dan 65 jaar behouden in sommige gevallen hun 100% tussenkomst: deze inwoners moeten zich melden bij het OCMW Tongeren (De Semper), ze kunnen geen tussenkomst op hun abonnement bekomen via de verkoopkanalen van De Lijn. Het OCMW Tongeren bepaalt of een inwoner van deze categorie recht heeft op 100% tussenkomst van de stad Tongeren in een VG abonnement én inclusief de MOBIB-kaart.

Meer info: www.delijn.be 

Parking voor autocars en bussen

Er is voor het langdurig parkeren van bussen/autocars parkeergelegenheid voorzien ter hoogte van de Dirikenlaan (8 busplaatsen) en Pliniuspark (Fonteindreef). Bussen en autocars kunnen dichter tegen het stadscentrum ook gebruik maken van de laad- en losplaatsen: Leopoldwal (ter hoogte van Clarissenstraat) en Eeuwfeestwal (ventweg buitenzijde R72).

Gratis bustickets oudejaar

De Lijn geeft ook dit jaar de mogelijkheid een gratis busticket aan te vragen voor ritten op oudejaar. Meer informatie hieromtrent kan u terugvinden op de website van De Lijn. 

Inschrijven om een ticket te bekomen kan u hier