Met de bus

Aan het station komen vele streekbuslijnen samen. Het T-net verzorgt de verbindingen binnen Tongeren. Meer info over de verschillende mogelijkheden kunt u terugvinden op de website van De Lijn.

Blijf op de hoogte van omleidingen op uw lijn

De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wilt u hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf u dan in op de nieuwsbrieven van De Lijn.

  • Surf naar www.delijn.be en meld u aan.
  • Selecteer de bus- of tramlijnen waarover u info wilt ontvangen.
  • Klik op “ontvang e-mailmeldingen”.

Bekijk de korte instructiefilm op www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief

Derdebetalerssysteem

Tongeren neemt deel aan het derdebetalerssysteem van De Lijn en geeft inwoners van Tongeren de kans om voordelig met De Lijn te reizen binnen Tongeren.

Lijnkaart 10 ritten met gemeentekorting

Alle reizigers die binnen de stadsgrenzen van Tongeren de bus nemen, betalen 1 euro per rit met een Lijnkaart 10 ritten met gemeentekorting. De enige voorwaarde is dat de op- en afstaphalte van de verplaatsing binnen de stadsgrenzen van Herstappe en Tongeren liggen.

De Gemeentekaart is te koop in de voorverkooppunten van Tongeren of in de mobiele Lijnwinkel op de markt van Tongeren op donderdag. Bij de chauffeur is de kaart niet te koop. Zoek een voorverkooppunt via https://www.delijn.be/nl/vervoerbewijzen/verkooppunten/storelocator/.

Gratis VG-abonnement

Inwoners van Tongeren tot en met 64 jaar die in aanmerking komen voor een VG-netabonnement kunnen dit aanvragen via het OCMW.

Parking voor autocars en bussen

Er is voor het langdurig parkeren van bussen/autocars parkeergelegenheid voorzien ter hoogte van de Dirikenlaan (8 busplaatsen) en Pliniuspark (Fonteindreef). Bussen en autocars kunnen dichter tegen het stadscentrum ook gebruik maken van de laad- en losplaatsen: Leopoldwal (ter hoogte van Clarissenstraat) en Eeuwfeestwal (ventweg buitenzijde R72).