'Mijn leestipper' geeft gepersonaliseerd leesadvies

Bent u op zoek naar een goed boek in onze bib? Raadpleeg dan de nieuwe applicatie 'Mijn leestipper'. Via deze applicatie krijgt u leestips op maat.

'Mijn leestipper' helpt volwassenen zoeken naar een goed fictieboek. Ze krijgen gepersonaliseerde leestips van Nederlandstalige fictieboeken. De boeken worden voor u geselecteerd op basis van uw leesvoorkeuren, leenhistoriek en de collectie boeken in onze bib.

'Mijn leestipper' onderscheidt zich van andere boekentippers door de manier waarop de selectie van de tips gebeurt. Het netwerk van aangesloten bibliotheken brengt interessante thema's en boekenlijsten aan, met titels die men in de kijker wil zetten. Zo komen aanwinsten, maar even goed ouder werk (terug) in de aandacht. Het algoritme pikt de tips uit die het best aansluiten bij uw leesprofiel. Bij de leestips staat vermeld waarom bepaalde titels aanbevolen worden voor u: 'Omdat u Tommy Wieringa heeft gelezen' of 'Voor u geselecteerd in het maandthema Wereldoorlog II'.

Inloggen kan eenvoudig met het 'Mijn Bibliotheek-profiel' via de website mijnleestipper.bibliotheek.be. Wie wil, wordt bovendien maandelijks via e-mail op de hoogte gebracht van nieuwe leestips. Zo weet u altijd wat gelezen!

Gepubliceerd op maandag 20 januari 2020 14.47 u.