Nuttige documenten

Grensvignet

Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen kunnen een vignet gebruiken om sneller de grens tussen België en Nederland te passeren. Het vignet kan gedownload worden maar moet wel worden afgestempeld door de werkgever. Het vignet dient om te voorkomen dat grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen worden opgehouden bij de grens en kan enkel door hen worden gebruikt.
https://crisiscentrum.be/…/grensarbeiders-vitale-sectoren-e…

Samen met je zorgteam besmettingen voorkomen

Kwetsbare personen en personen die nu ziek thuis zijn ontvangen mogelijks van meerdere disciplines zorg- en hulpverlening aan huis. Om in geval van plotse ziekenhuisopname en/of bevestiging van COVID-19 besmetting snel de nodige partijen op de hoogte te brengen is het waardevol dat er gebundelde informatie voorhanden is m.b.t. alle betrokkenen en de concrete gezondheidssituatie.

Onder het motto ’Samen met je zorgteam besmettingen voorkomen!‘ werd er voor deze personen een zorgteamformulier en isolatieformulier ontwikkeld dat zij (of anderen voor hen) kunnen invullen (zie onderaan deze webpagina): zorgteamformulier en isolatiedocument.