Omleiding in het kader van Wal 18

Wal 18 is een nieuwbouwproject met 23 appartementen en 3 gelijkvloerse kantoorruimtes aan de binnenzijde van de Achttiende-Oogstwal. Er is een omleiding voorzien voor voetgangers en fietsers.

Sinds 20 augustus wordt het pleintje aan de binnenzijde van de Achttiende-Oogstwal ingenomen als werfzone. Aansluitend hierop verplaatsen de nutsmaatschappijen hun leidingen, gevolgd door de uitvoering van de bouwputbeschoeiingen en de graafwerken. Eind 2018 starten de ruwbouwwerken.

Er is ruimte voorzien voor het vrachtverkeer via een aparte in- en uitrijstrook langs de Achttiende-Oogstwal. Op die manier komt de verkeersveiligheid en -doorstroming op de Achttiende-Oogstwal niet in het gedrang. Er werd getracht om een fiets- en voetgangersdoorgang gedurende de werkzaamheden te behouden, maar het maken van een veilige doorgang was niet mogelijk.

De kaart toont de omleiding voor voetgangers en fietsers. De omleiding aan stadszijde loopt via Schuttersgang en Maastrichterstraat. Op die manier moet men op geen enkele plaats de Ring oversteken. De oranje infoborden wijzen de voetgangers en fietsers tijdig op de omleiding en afgesloten Achttiende-Oogstwal. De effectieve werken duren tot juni 2020. De onderbreking van de doorgang voor voetgangers en fietsers wordt eerder terug opengesteld.

Gepubliceerd op dinsdag 11 september 2018 10.25 u.