Online infosessies thuiskringlopen

Centrum Duurzaam groen organiseert gratis webinars voor particulieren met telkens een ander thema. April staat in het teken van afvalvoorkoming in de tuin. Drie thema's worden behandeld: thuiscomposteren, snoeihout en grasbeheer.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 à 20 personen om een kwalitatieve en interactieve sessie te garanderen. De infosessie duurt ongeveer 1,5 uur (telkens van 20 tot 21.30 uur).

Woensdag 14 april - Thuiscomposteren in een notendop

Begint het bij u ook te kriebelen om in de tuin aan de slag te gaan bij de eerste zonnestralen? Wist u dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in uw tuin? En dat u compost zelf kunt produceren door uw groente-, fruit- en tuinresten thuis te composteren? Uw tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur maar u bespaart er zelfs geld en afval mee. En bovendien houdt u de duurzame kringloop in stand. Weet u niet hoe u eraan begint? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem u best gebruikt? Mis dan zeker de webinar thuiscomposteren niet. 

Woensdag 21 april - Snoeihout vermijden en verwerken

Een tuin waarin veel moet gewerkt worden, levert ook veel afval op. Eén van de steeds weerkerende karweien is het snoeien van hagen en struiken. Toch kunt u ook hier werk en afval voorkomen en kunt u het verkregen snoeihout nuttig aanwenden in de tuin. In deze onlineles krijgt u tips en tricks met heel wat inspirerend beeldmateriaal.

Woensdag 28 april - Grasbeheer

Onze tuinen produceren tonnen grasmaaisel. Voor vele tuinbezitters is de opbrengst van de wekelijkse maaibeurt een bron van ongemak. Nochtans kunt u grasmaaisel op verschillende manieren in de eigen tuin verwerken. Wie wil, kan de productie van grasmaaisel aanzienlijk beperken en zelfs helemaal voorkomen. Hiervoor hoeft u geen groot tuinier te zijn. Deze online les behandelt grasalternatieven, maaiselgebruik en oplossen van grote en kleine gazonproblemen.

Inschrijven voor één of meerdere webinars

Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail.

Gepubliceerd op woensdag 10 maart 2021 9.13 u.