Onthaalcentrum in De Kevie

Gisteren ging de eerste spade in de grond voor de bouw van een onthaalcentrum in De Kevie in Tongeren. Het centrum zal in stijl en materiaalkeuze nauw aansluiten met de omgeving. Beleving en natuureducatie worden de centrale thema’s.

Het natuurgebied ‘De Kevie’ situeert zich zuidoostelijk van de stad Tongeren, centraal in de alluviale vlakte van het brede Jekerdal. Het is ideaal gelegen op 800 meter wandelen van het station en op 1,2 km van het stadscentrum.

Het onthaalcentrum komt er onder meer ter ondersteuning van het natuureducatief toerisme. Zowel individuele bezoekers als groepen kunnen van hier uit hun wandeling starten. Het centrum zal in stijl en materiaalkeuze nauw aansluiten met de omgeving en in verbinding staan met de toegangspoorten. Het onthaal wordt ingericht als natuureducatief centrum waar beleving centraal staat bv. via een museale opstelling waar men geluiden van dieren kan beluisteren, planten kan zien of ruiken. Er zijn ook sanitaire voorzieningen in het gebouw voorzien.

Lees hier het volledige persbericht

Gepubliceerd op dinsdag 18 april 2023 8.56 u.