Openbaar vervoer

Bus

Aan het station komen vele streekbuslijnen samen. Het T-net verzorgt de verbindingen binnen Tongeren. Meer info over de verschillende mogelijkheden kunt u terugvinden op de website van De Lijn.

Blijf op de hoogte van omleidingen op uw lijn

De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wilt u hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf u dan in op de nieuwsbrieven van De Lijn.

  • Surf naar www.delijn.be en meldt u aan.
  • Selecteer de bus- of tramlijnen waarover u info wilt ontvangen.
  • Klik op “ontvang e-mailmeldingen”.

Bekijk de korte instructiefilm op www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief

Derdebetalerssysteem

Tongeren neemt deel aan het derdebetalerssysteem van De Lijn en geeft inwoners van Tongeren de kans om voordelig met De Lijn te reizen binnen Tongeren. Met de rittenkaart betaalt u slechts € 1,00 per rit. U kunt de rittenkaart kopen in de verkooppunten van De Lijn: krantenwinkels, buurtwinkels, maar ook bij de mobiele lijnwinkel op de donderdagmarkt (Hospitaalplein).

Trein

Vanuit het station in Tongeren kunt u met de trein richting Hasselt of Luik. Meer info over de mogelijkheden kunt u terugvinden op de website van de NMBS. Aan het station heeft u de mogelijkheid een Blue-bike te ontlenen. Meer informatie kunt u terugvinden op de website van Blue-bike.