Opleiding gemachtigd opzichter

Ontdek de kans om deel te nemen aan de dertiende editie van de gemachtigd opzichter opleiding, georganiseerd door de provincie Limburg. Meer dan 5.400 Limburgers hebben al deelgenomen aan deze waardevolle training.

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en de bereidheid om je vrijwillig in te zetten voor verkeersveiligheid.

Waarom?

Gemachtigd opzichters spelen een cruciale rol in de dagelijkse mobiliteit van zwakke weggebruikers. Door veilige oversteekpunten te creëren, dragen ze bij aan de verkeersveiligheid van groepen zoals kinderen, scholieren, ouderen en mensen met een beperking.

De opleiding

De opleiding is een boeiende samenwerking tussen het provinciebestuur, lokale politie en gemeenten in Limburg. Het omvat zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte. De theoretische sessies vinden digitaal plaats via Microsoft Teams op 5, 8, 27 en 29 februari. Het praktische gedeelte wordt later op verschillende locaties in Limburg gehouden, in samenwerking met lokale politie.

Na afronding van de korte, tweedelige opleiding ontvang je van de burgemeester de machtiging en verantwoordelijkheid om als gemachtigd opzichter aan de slag te gaan. Het provinciebestuur voorziet je ook van een gratis uitrusting, zodat je direct aan de slag kunt.

Inschrijven

Mis deze kans niet en schrijf je in zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn voor de theoretische opleiding van jouw keuze! Ga naar www.limburg.be/gemachtigdopzichter voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Heb je vragen? Neem contact op met de afdeling Mobiliteit van de provincie Limburg via mobiliteit@limburg.be of bel naar 011 23 83 40.

Gepubliceerd op woensdag 10 januari 2024 14.16 u.