Outdoor fitnesstoestel op De Motten

Er staat een nieuw outdoor fitnesstoestel in het stadspark De Motten. Op deze manier kunnen ook senioren veilig bewegen in de buitenlucht.

Actief bewegen in de buitenlucht is voor veel mensen de ultieme vorm van ont- en inspanning. Outdoor fitness is een sportieve trend bij zowel jongeren als ouderen. Het nieuwe toestel op de Motten combineert 3 afzonderlijke toestellen: fiets, crosstrainer en free-runner. Er kunnen 3 personen gelijktijdig een workout uitvoeren. We hopen met dit toestel vooral senioren aan te spreken. Op die manier werken ze aan hun algehele conditie en verhogen ze hun lichamelijke kracht en flexibiliteit.

Midden 2022 zal het outdoor fitnesstoestel een onderdeel vormen van een laagdrempelige beweegroute die we in het stadspark gaan aanleggen. Over een route van ongeveer 800 meter worden verschillende eenvoudige oefeningen aan mekaar gelinkt. Een ideale bewegingsroute voor senioren die hun dagdagelijkse wandeling op die manier kunnen afwisselen met allerlei eenvoudige lichaamsoefeningen.

Dit project biedt een antwoord op de vraag van de Seniorenraad en de Tongerse seniorenverenigingen die volop inzetten op meer beweging voor een groter welbevinden. Eens de bewegingsroute er is plannen zij samen met de sportdienst enkele initiatielessen. Uiteraard zullen deze verlopen volgens de geldende coronamaatregelen.

Voor meer info neemt u contact op met de sportdienst op het nummer 012 80 02 34 of met het dienstencentrum De Piepel op het nummer 012 24 24 30.

Gepubliceerd op woensdag 15 december 2021 12.40 u.