Politie Tongeren-Herstappe plaatst videowall

Vorig jaar werden in het stadspark De Motten 14 camera’s geplaatst samen met S-Lim. Dit past in het globaal cameraplan van Tongeren. In een latere fase worden er nog extra camera’s geplaatst in het centrum en elders in onze stad. Een aantal oudere camera’s zijn overigens aan vervanging toe.

Met de camera’s van S-Lim willen we onder meer kleine criminaliteit, vandalisme en wildplassen beperken. De camera’s verhogen het veiligheidsgevoel en zorgen ervoor dat de daders makkelijker opgespoord kunnen worden. De beelden zijn alleen toegankelijk voor de politie en worden 30 dagen bewaard. Met deze videowall maken we van Tongeren een ‘slimme’ stad.

De ‘muur’ geeft de politie de mogelijkheid om in één oogopslag alle camera’s in onze stad gelijktijdig te zien. Zo kunnen ze zowat heel de binnenstad in de gaten houden en snel ingrijpen. Tegelijk lopen agenten op straat met een bodycam. Zij zijn snel oproepbaar als blijkt dat een interventie noodzakelijk is. Dit verhoogt meteen het veiligheidsgevoel op straat.

De videowall, bestaande uit 4 schermen van 55 inch, is een realisatie van de firma Tein Technology en heeft een prijskaartje van 15.600 euro. De videowall is geïnstalleerd in het commissariaat aan de Blaarstraat 99.

Gepubliceerd op donderdag 11 februari 2021 16.09 u.