Shop-and-go: 30 minuten gratis parkeren in het centrum

Nieuwe parkeersensoren maken het mogelijk om 30 minuten gratis - zonder ticket - te parkeren op 59 shop-and-goplaatsen in het centrum. Zo winkelt u nog comfortabeler in het hart van de stad.

De shop-and-go plaatsen vindt u terug op Plein, gedeelte van Grote Markt, Maastrichterstraat en het laatste gedeelte van de Hemelingenstraat. U parkeert er een halfuur gratis terwijl u een brood koopt, de krant haalt of iets afhaalt in een winkel. Dit kan van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur. Voor 9 en na 18 uur zijn deze plaatsen uiteraard ook beschikbaar voor de bewoners.

Op de overige betalende parkeerplaatsen in het centrum kunt u nog steeds gebruik maken van het gratis halfuur. U moet dan wel betalen via sms of app of een ticket aan de parkeerautomaat nemen en dit achter de voorruit van uw voertuig plaatsen.

Ticketloos

Wanneer u uw wagen op een shop-and-goplaats parkeert, hoeft u geen ticket te nemen of via sms of app te betalen. De plaatsen zijn aangeduid met het parkeerbord 'P max. 30 min' en een zwarte sensor in het midden van het parkeervak. De sensor registreert de aanwezigheid van uw voertuig en stuurt automatisch een signaal naar onze parkeerwachters wanneer het halfuur verstreken is. Blijft u langer staan, dan riskeert u een retributie van 25 euro.

Smart city

De nieuwe parkeersensoren, geplaatst in samenwerking met S-Lim, zijn een staaltje van slimme technologie. Ze passen perfect in het smart-cityverhaal van onze stad. Onze parkeerwachters kunnen efficiënter ingezet worden. Ze vormen een bron van gegevens voor het maken van parkeeranalyses en dragen bij tot een hogere rotatie op parkeerplaatsen waardoor men sneller een parkeerplaats zal vinden.

Gepubliceerd op dinsdag 15 oktober 2019 10.47 u.