SKF wint Climate Award

De Climate Award gaat dit jaar naar SKF, de grootste werkgever op Tongeren-Oost. Het bedrijf kreeg de trofee uit handen van het stadsbestuur en Jo Tilkin van Tilkin Powder Coatings, winnaar van 2021.

SKF kiest resoluut voor klimaatmentmentaliteitsadaptatie van het bedrijf en de werknemers via algehele logistieke aanpassingen cfr. groene stroom, herbruikbare verpakkingen waardoor een besparing van 106 ton CO2, vermindering van de verlichting met 50% en een verlaging van de verwarming met 1,5 graden, fietsleasing waarvan 30% van de werkenemers gebruik maakt met o.m. stallingen, laadlockers en douches, een car policy vooral gericht op elektrische wagens,...

De twee andere genomineerden waren Isola en vzw Reset. Tilking Powder Coatings, de vorige winnaar kreeg een miniatuur van de echte trofee als aandenken.

De wissteltrofee is een creatie van Tongers kunstenaar Flipka en staat via zijn typische stijl symbool voor de synergie tussen natuur, mens en bedrijvigheid en zet het bedrijf met de meest significante positieve klimaatimpact in de kijker.

Gepubliceerd op vrijdag 18 november 2022 9.26 u.