Stad Tongeren plaatst 5 drinkwatertappunten

In 2019 startte De Watergroep met de verdeling van drinkwatertappunten. Nu is de stad Tongeren aan de beurt. Er worden (gratis) drinkwatertappunten geplaatst op 5 openbare plaatsen.

In 2010 ondertekende de stad Tongeren het 'Charter drinKraantjeswater'. Met de ondertekening van dit charter engageerden we ons om enkel nog kraantjeswater te schenken i.p.v. flessenwater. Alle medewerkers van de stad Tongeren drinken nu kraantjeswater op de werkvloer. Maar ook bij activiteiten die de stad organiseert wordt er kraanjteswater geschonken. Met de plaatsing van drinkwaterpunten op openbare plaatsen gaat de stad nog een stapje verder.

Is kraantjeswater drinkbaar?

Reken maar! Geen enkel product wordt zo streng en veelvuldig gecontroleerd als kraantjeswater. Kraantjeswater moet aan meer dan 60 kwaliteitseisen voldoen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) legt de basisnormen vast. De Europese Unie is nog een stukje strenger en België leeft die regels nauwgezet na. Kraantjeswater is gezond, goedkoop en het meest vriendelijke drankje dat er bestaat. Er komt geen verpakkingsafval of transport aan te pas en het is een product van topkwaliteit.

De campagne is een initiatief van Limburg.net, de provincie Limburg, de Intercommunale Watermaatschappij (IWM) en de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) samen met de Bond Beter Leefmilieu.

Locaties drinkwatertappunten

  • bibliotheek
  • Gallo-Romeins Museum
  • atletiek stadspark De Motten (kleedkamers)
  • Mulkerhal
  • sportcomplex 'Klein veldje'
Gepubliceerd op vrijdag 18 december 2020 9.22 u.