Terra Mosana: unieke kijk op Tongeren

Sinds 2016 werkt onze stad samen met Maastricht, Aken, Jülich, Luik, Leopoldsburg en Beringen aan ’Terra Mosana’. Dit unieke project brengt belangrijke gebeurtenissen of locaties uit het Euregionale verleden met 3D-technologie weer tot leven.

In Tongeren kunt u de laat-Romeinse en vroegmiddeleeuwse stad verkennen. Terra Mosana wordt medegefinancierd door Interreg en de provincie Limburg.

Wat gebeurde er in Tongeren na de Romeinse tijd? De periode van de vierde tot de twaalfde eeuw blijft vrij duister. Toch zijn er voldoende sporen en bronnen om een boeiend verhaal te vertellen. Vanaf maart-april 2021 zult u hier voluit van kunnen genieten.

In het Teseum krijgt u via 3D-films een beeld van de vierde-eeuwse basilica en de Merovingische kerk. Bij het toeristisch onthaal - maar ook online – wandelt u rond in Romeins en vroegmiddeleeuws Tongeren. Als kers op de taart verkent u laat-Romeins Tongeren met een VR-bril.

Deze boeiende ontdekkingstocht door Tongeren creëert een sfeer die u nooit eerder beleefde. U reist door het verleden van bijzondere plekken die nog steeds het hart van de stad vormen.

In 2021 volgen nog andere evenementen van Terra Mosana. Meer info via www.terramosana.org.

Gepubliceerd op donderdag 26 november 2020 14.04 u.