Toegankelijkheid Plein en Grote Markt

Projectontwikkelaar SOM Project realiseert het project 'Casa Canis' in de Hondsstraat, een project met 31 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Bouwonderneming Haex nv zal instaan voor de concrete realisatie.

Begin augustus vond de laatste fase van de grondafvoer plaats en op maandag 19 augustus wordt de torenkraan geplaatst.

Tijdens de werken zullen Plein, Grote Markt en de Hondsstraat toegankelijk blijven voor verkeer. Plein/Grote Markt behouden dus hun doorgang richting Hondsstraat.

Werken waarbij de verkeersdoorgang in de Hondsstraat niet kan gegarandeerd worden, worden altijd ingepland op donderdag. Tijdens de markt is er immers sowieso geen verkeer mogelijk. Men voorziet steeds een veilige fiets- en voetgangersdoorgang. Na afloop van de markt gaat de Hondsstraat gewoon weer open voor verkeer.

Op sommige dagen is het echter onvermijdelijk dat de Hondsstraat wel moet afgesloten worden voor verkeer. Op dat ogenblik worden Plein en Grote Markt tijdens de werkuren (7 tot 17 uur) doodlopend. De handelszaken en woningen op Plein en Grote Markt blijven wel steeds bereikbaar. Er is dan tweerichtingsverkeer mogelijk. Op de kop van Plein, ter hoogte van de Grote Markt, kan het verkeer keren. Op sommige parkeerplaatsen geldt een parkeerverbod zodat dit kruisend verkeer vlot en veilig kan plaatsvinden. Let dus goed op de aanwezige signalisatie tijdens deze werken.

Gepubliceerd op vrijdag 9 augustus 2019 10.46 u.