Tongeren helpt

Deel solidariteit, geen Coronavirus. De Stad Tongeren wil gemotiveerde Tongenaren of verenigingen die graag willen helpen in contact brengen met mensen die hulp kunnen gebruiken. Gebruik de hashtag #tongerenhelpt om u kenbaar te maken via sociale media.

Lukt het moeilijk digitaal? Dan helpen de medewerkers van de Piepel u graag veder via 012 24 24 30. Zowel hulpvragers als vrijwilligers kunnen rekenen op ondersteuning. Bovendien kan u ook contact opnemen als u bezorgd bent om een kwetsbaar persoon die geen hulpvraag stelt.

Vlaanderen biedt individuele vrijwilligers een gratis verzekering aan bij het opzetten van acties om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de Coronacrisis, registreer u via www.vlaanderenvrijwilligt.be .


We benadrukken dat deze maatregelen tijdelijk zijn en gewijzigd kunnen worden naargelang de adviezen van de hogere overheid. We begrijpen dat de nieuwe maatregelen voor ons allemaal een grote impact hebben. Maar op dit moment is het allerbelangrijkste dat we goed voor elkaar en voor onszelf zorgen. 

Heeft u thuis nog mondmaskers?

We doen een warme oproep om ze te brengen naar az Vesalius.