Tongeren zoekt ondernemers met de AmbioriX-factor

Het online shoppen kende de afgelopen jaren een fenomenale groei, maar daarmee ging ook heel wat authenticiteit en persoonlijk contact verloren. En dat is nu net waar iedereen zoveel behoefte aan hen heeft. Daar maken we werk van!

Het DNA van Tongeren is karakter

Om de Tongerse stadskern nieuwe zuurstof te geven, ging het stadsbestuur samen met de Provincie Limburg op zoek naar het ‘DNA’ van onze stad. Net zoals onze stadsheld Ambiorix een sterke, trotse, ambitieuze en gepassioneerde persoonlijkheid was, is de Tongenaar dat ook. Gedreven en ondernemend, maar net zozeer een tikkeltje rebels en weerbarstig.

Het fundament van Tongeren is onze geschiedenis, maar met ons karakter maken we het verschil. Met ons eigenzinnige winkel- en cultuuraanbod, de internationale antiekmarkt, ons bijzondere dialect, de architectuur of ons ruim gastronomisch aanbod… vernieuwen we duurzaam mét karakter. Het DNA van Tongeren zit in de verbinding van het historische karakter van de stad met het karakter van de Tongenaar.

Onder de noemer ‘Ondernemen met karakter’ verbinden we de wensen en de eigenschappen van de Tongenaar met die van onze handelaars. Bestaande ondernemers worden via dit project extra ondersteund, nieuwe handelaars met karakter worden aangetrokken. Bewoners en bezoekers kunnen genieten van Tongeren met ‘kàrrëktêer’.

Als Tongenaar kan u trots zijn op onze stad. Er valt altijd iets te beleven!

Gezocht: Ondernemers met de AmbioriXfactor

Kent of bent u een starter die de AmbioriX-factor heeft? Dit is uw kans! Het stadsbestuur lanceert een oproep naar nieuwe ondernemers die een karaktervolle, duurzame handelszaak, dienst of ambacht willen starten in het afgebakende kernwinkelgebied. Na een beoordeling op de kwaliteit, haalbaarheid en rendabiliteit, kunnen de geselecteerde projecten rekenen op een ondersteuningspakket ter waarde van 10.000 euro. Dit kan ingezet worden voor een professionele begeleiding van de onderneming, de huur, andere werkingskosten of publicitaire uitgaven.Van de geselecteerde starters wordt verwacht dat zij meewerken aan de acties in het stadscentrum om de aantrekkingskracht van Tongeren als handelscentrum te versterken.

Meer info of deelnemen?

Deelnemen kan tot uiterlijk 4 februari 2022. Contacteer de dienst Economie op het nummer 012 80 01 77 of via economie@stadtongeren.be .

Lees meer over het project

Gepubliceerd op woensdag 17 november 2021 15.41 u.