Tungrirun

Op woensdag 1 mei is een groot deel van het centrum verkeersvrij voor de Tungrirun. Dit sportevenement, georganiseerd door Rotary Club Tongeren, ADD Tongeren en de Stad Tongeren, viert dit jaar zijn 33ste editie.

Sportpark De Motten is de thuisbasis voor alle races, met het middenterrein van de atletiekpiste als centrale ontmoetingsplaats voor inschrijvingen, opwarming, snacks, drankjes en animatie.

Afstanden en starttijden:
- 13.30 uur: 1 km
-
14 uur: 2 km
- 14.30 uur: 400 m – kabouterloop
- 14.45 uur: 3 km
- 15.30 uur: 5 km (inclusief bedrijvenloop)
- 16.30 uur: 10 km

Je loopt voor het goede doel, want Rotary Club Tongeren steunt met deze editie verschillende projecten: Cure Scleroderma, EHBO-lessen op school, het BCG en dagcentrum De Poort (Tentipi-project).

Inschrijven kan via www.tungrirun.be tot uiterlijk 29 april.

Het parcours van 5 en 10 km gaat als volgt: start bij stadion De Motten, door Dijk, Leopoldwal, Julianus, Maastrichterstraat, 18de Oogstwal, 11e Novemberwal (Hooggraaf), Schuttersgang, Maastrichterstraat, Hemelingenstraat, Eeuwfeestwal, Sint-Truiderstraat, Grote Markt, Stadhuisplein, Vrijthof, Groendreef, Kielenstraat, Predikherenstraat, Moerenstraat, Stadspark De Motten, Victor Lenaertsdreef en terug naar het stadion.

Op de dag zelf geldt er een parkeerverbod in alle straten van het parcours vanaf 11 uur. Het centrum wordt verkeersvrij gemaakt vanaf 12.30 uur tot ongeveer 18.30 uur, maar de ring blijft open voor alle verkeer. We vragen iedereen om de wagen zoveel mogelijk buiten de genoemde straten te parkeren.

Gepubliceerd op dinsdag 2 april 2024 19 u.
;