Vaccinaties COVID-19

Zijn de vaccins wel veilig?

De vaccins werden getest op tienduizenden mensen en goedgekeurd door het Europees geneesmiddelenagentschap. Ze zijn van goede kwaliteit, werkzaam én veilig. Er zijn milde bijwerkingen vastgesteld maar die gaan snel voorbij. De risico’s van Covid-19 zijn véél groter!

Waarom ging de ontwikkeling zo snel?

Nog nooit hebben zoveel¬†onderzoekers zich tegelijkertijd op de ontwikkeling van een vaccin geworpen. De basistechnologieën waarop gebouwd moest worden waren al in ontwikkeling en er moesten geen fondsen gevonden worden.

Wie wordt eerst gevaccineerd?

De bewoners en het personeel van woonzorgcentra en andere voorzieningen waar kwetsbare mensen leven krijgen eerst een vaccinatie. Nadien is het ziekenhuis- en zorgpersoneel aan de beurt. Dan krijgen de +65 jarigen, mensen met chronische ziektes en essentiële beroepen een vaccinatie. De rest van de bevolking volgt zodra er voldoende vaccins zijn.

Wanneer is het mijn beurt?

Je wordt verwittigd als je aan de beurt bent.

Waar gebeurt de vaccinatie?

Welzijnscampus De Motten, Dijk 124 te Tongeren.

Kan ik mij aanbieden als vrijwilliger om te helpen met de vaccinatie?

Heel graag! Er zijn veel vrijwilligers nodig om de vaccinatiecentra te bemannen. 

Registreren als vrijwilliger

Registreren van studenten als vrijwilliger

Moet ik de coronaregels blijven volgen als ik gevaccineerd ben?

Ja, want niet iedereen kan gelijktijdig gevaccineerd worden. Je moet de 6 gouden regels blijven respecteren om het virus tegen te gaan (mondmasker dragen, handen ontsmetten, afstand houden, activiteiten doe je buiten en denk aan kwetsbare mensen).