Vanaf 6 februari éénrichtingsverkeer staduitwaarts op Bilzersteenweg en aansluiting met Driekruisenstraat één maand afgesloten

Maandag 6 februari start de laatste fase van de werken op de Bilzersteenweg (N730) ter hoogte van de nieuwe fietstunnel. AWV en Fluvius gaan riolering aanleggen naar de Driekruisenstraat. Daardoor is de aansluiting met de N730 afgesloten tot einde maart.

Ook de rijweg en het fietspad op de gewestweg worden afgewerkt tussen de Driekruisenweg en de Driekruisenstraat. Tot de werken zijn afgelopen, eind april 2023, geldt opnieuw éénrichtingsverkeer staduitwaarts.

Bij de laatste fase van de werken legt Fluvius riolering aan naar de Driekruisenstraat. Daarvoor gaat de aansluiting met de Bilzersteenweg tot eind maart 2023 dicht voor alle verkeer. Ook rijweg en de fietspaden worden over zo’n 200 meter afgewerkt tussen de Driekruisenweg en de Driekruisenstraat. Om die werken te kunnen uitvoeren, neemt AWV één rijstrook in als werfzone. 

Minderhinder-maatregelen: omleiding richting Tongeren-centrum

Vanaf 6 februari 2023 tot eind april 2023 geldt de onderstaande verkeerssituatie in de omgeving van de werken. 

Driekruisenstraat

  • de aansluiting met de Bilzersteenweg is tot eind maart 2023 afgesloten voor alle verkeer. 
  • gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Achttiende-Oogstwal, de Elfde-Novemberwal (R72) en de Bilzersteenweg (N730). Fietsers rijden via de Nevenstraat en de Sacramentstraat

Bilzersteenweg

  • éenrichtingsverkeer staduitwaarts tot eind april 2023 
  • gemotoriseerd verkeer: kan de werken passeren richting Bilzen en volgt richting Tongeren-centrum opnieuw de omleiding via de Nieuwe Steenweg en Hasseltsesteenweg. De omleiding geldt tot het einde van de werken.
  • fietsers: kunnen in beide richtingen rijden aan de kant waar niet gewerkt wordt. 
    Openbaar vervoer: op www.delijn.be vindt u de meest recente informatie over het openbaar vervoer in uw omgeving

Fietsen door de tunnel vanaf het voorjaar 2023

Nog tot eind april 2023 werkt de aannemer aan de afwerking van de tunnel en de wegopbouw van de Bilzersteenweg. Daarna kunnen fietsers op de Fruitspoorroute veilig de Bilzersteenweg kruisen. Tot dan duren ook de vernieuwingswerken op de rijweg tussen de Driekruisenweg en de Driekruisenstraat.

Verkeerssituatie in Tongeren

Bekijk het dynamische overzichtsplan met alle omleidingen in Tongeren op www.wegenenverkeer.be/tongeren bij de 'Actuele hinder' van elk project. 

Nog vragen?

Alle informatie over de werken kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/tongeren

Gepubliceerd op donderdag 2 februari 2023 19 u.