Verminder de energiefactuur van uw bedrijf

Nooit waren de prijzen zo hoog !

Nooit eerder was het zo belangrijk om uw energie goed te beheren.

Gelukkig zijn er ondertussen wel oplossingen om de de energieprestaties van uw bedrijf te verbeteren en uw energiefactuur te verminderen zonder al te grote investeringen.

Uw 5 stappen naar een lagere factuur en een beter toekomst

1. Meten is weten

Start met een meetcampagne en controleer structureel uw energieverbruik , via een actieplan en flowcharts kan dit gevisualiseerd worden. Er bestaan online tools om dit verbruik efficiënt te managen. 

2. Bepaal welke maatregelen uw energiefactuur verlagen

Bepaal de maatregelen die kunnen helpen en voer ze uit : vb lichtsensoren plaatsen Geef het goede voorbeeld : lichten doven , deuren sluiten Betrek uw werknemers voor standpunten en vorm dan een visie.

3. Produceer uw eigen lokale en hernieuwbare energie

Op dit moment is de terugverdiendtijd voor een zonnepaneelinstallatie historisch laag ! met de huidige over/meerkost van 1-2 jaren energie kan men nu een degelijke installatie plaatsen. 

4. Ga voor de fiets via een elektrische fietsleasing en/of deelmobiliteit

Voorzie de logistieke noodzakelijkheden en de mogelijkheid voor fietsleasing na Corona en in deze dure tijden willen mensen terug fietsen ook om te komen werken. 

5. Volg nieuwe nieuwe trends en innovaties op de voet

We bereiken stilaan de top van de Gauss-curve voor batterijen en met de komst van het capaciteitstarief : t is echt het moment om de batterij in overweging te nemen.