Verspreid het leesvirus

Geen sector creatiever dan de culturele. Dus kan er zelfs in tijden van corona aan cultuur worden gedaan, weliswaar vanuit uw eigen kot. MoMeNT zorgt voor 2 literaire bundels om de gezellige winteravonden mee door te komen.

MoMeNTen in bubbels

Sinds de start van MoMeNT in 2017 sluit elke editie met een ode aan TIJD. In maart 2020 werden aan een zestal schrijftalenten gevraagd om elke maand één MoMeNT te beschrijven en dit van eind maart tot begin oktober.

De dagboekfragmenten van de zes schrijvers: musicoloog en Beethovenkenner Jan Caeyers, schrijfster en columniste Dalilla Hermans, de net afgestudeerde Tongerse cultuurjournaliste Sarah Logtman, journaliste en bestuurder Bieke Purnelle, theatermaker en acteur Louis Van der Waal en zanger, schrijver, acteur en regisseur Pieter Embrechts, werden gebundeld in MoMeNTen in bubbels. Een unieke uitgave prachtig vormgegeven door Paul Verrept.

U kunt het boekje kopen bij de Standaard boekhandel Tongeren of online bestellen via moment.tongeren.be 

prijs: 10 euro

't Oud Hospitaal

Sinds 1 juli 2020 kunt u aan het Julianuscomplex genieten van de buitenexpo 't Oud Hospitaal. Fotograaf Jos Molenaers studeerde begin jaren 80 af als fotograaf te Genk. Als eindexamen koos hij ervoor om een fotoreportage te maken van het dagelijkse werk in het toenmalig hospitaal.

Al van bij de voorbereiding maakten de foto's vele verhalen en getuigenissen los. Tal van kleine wetenswaardigheden bereikten MoMeNT. Mona Thijs, afgestuurd als bachelor in de Woordkunst, verzamelde de anekdotes. Deze verhalen en meerdere foto's van Jos Molenaers worden gebundeld tot een 'gegeerd boekje'. Hou de website van MoMeNT in de gaten voor de verschijningsdatum: moment.tongeren.be

prijs: 10 euro

Gepubliceerd op woensdag 2 december 2020 13.10 u.