Vredeslicht komt opnieuw naar Tongeren

De vrienden van de kerststal van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek organiseren op zaterdag 21 en zondag 22 december opnieuw een tweedaags kerstevent. Hiermee brengen ze het Vredeslicht naar Tongeren.

Elk jaar wordt in december een waakvlam, het Vredeslicht, ontstoken in Bethlehem. Dit Vredeslicht wordt in een lantaarn van hand tot hand doorgegeven. Mensen vermenigvuldigen dit vlammetje van kaars tot kaars en van kandelaar tot kandelaar. Zo ontstaat een schakel van licht. Het Vredeslicht brengt in de donkerste dagen van het jaar een veerkrachtige boodschap van verbondenheid, vrede en solidariteit. Ook in Tongeren.

zaterdag 21 december

Fakkeltocht vanaf Moerenpoort om 18.30 uur

Optocht met kaarsjes van de Leopoldwal, via de Maastrichterstraat, richting de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek.

Nocturne in basiliek tot 22 uur

Na de optocht geeft E.H. Deken Palmans het internationaal Vredeslicht door tijdens een nocturne in de basiliek. Breng eventueel een lantaarn of windlicht mee om het licht verder te verspreiden in uw buurt, instelling of organisatie. U kunt ter plaatse ook een bijzonder windlichtje kopen om mee naar huis te nemen. Alle aanwezigen krijgen een (warm) drankje aangeboden. Harmonie 'Ons Verlangen' uit Beverst sluit de avond af.

zaterdag 21 en zondag 22 december

Muzikale optredens in de basiliek.

Gepubliceerd op woensdag 4 december 2019 15.44 u.