Zwembad Plinius

Momenteel is het zwembad Plinius gesloten (seizoenssluiting).

Openingsuren

Gezien de coronamaatregelen werken we met 2 zwemblokken (10u00 - 14u30 en 15u00 - 19u00). Bij slecht weer is het zwembad gesloten.
Voor actuele info: raadpleeg onze facebookpagina.

Let op! De seizoenssluiting gaat in vanaf dinsdag 1 september!

Tickets: enkel online te koop

Koop hier tickets voor het ochtendzwemmen

Koop hier tickets voor toegang tot het zwembad Plinius

Let op! Tickets zijn niet terugbetaalbaar. Compensaties zijn enkel mogelijk bij sluiting van het zwembad (vb. slechte weersomstandigheden).

Accommodatie

3 openluchtzwembaden:

  • recreatiebad
  • competitiebad van 25 meter
  • ondiep speelbad voor de allerkleinsten

Ligweide (38 are)

Prijzen

leeftijd Tongenaar Niet-Tongenaar
-3 jaar Gratis Gratis
4-12 jaar € 2,00 € 4,00
+ 12 jaar € 3,00 € 8,00

Extra:

  • ecologisch en milieubewust de zwembaden zijn uitgevoerd in roestvrij staal. Met als voordelen: duurzaam, zeer hygiënisch en winterbestendig. Het water wordt verwarmd met vacuümcollectoren op zonne-energie.
  • rolstoelvriendelijk

Camperstandplaats Plinius

meer info over de camperstandplaats

Eetcafé/cafetaria ‘De Pline’

Het Pliniuspark is de ideale vertrek- en aankomstplaats voor stevig fiets- of wandeltochten. Achteraf zin een drankje of een hapje? Kom dan heerlijk vertoeven in het cafetaria met twee terrassen – één aan het zwembad en één met zicht op het park. Ook voor de organisatie van privéfeesten, afterworkparty’s , kleine evenementen, voorstellingen en vergaderingen zijn ‘De Pline’ , het toeristisch paviljoen en de vergaderzaal ter beschikking. Het cafetaria is vrij toegankelijk, zonder het zwembadcomplex te moeten betreden.

Finse piste (Plinius)

Voor het beste loopcomfort, leggen we een Finse piste van 1,3 km aan, die bovendien verlicht is. De zachte, dempende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt blessures.

Fietsen/wandelen in het Pliniuspark

Voor fietsers en wandelaars is het park het ideale startpunt voor een toeristische beleving van het rijke erfgoed van Tongeren en de Haspengouwse omgeving. Het park sluit rechtstreeks aan op het Limburgse Fietsroutenetwerk en verschillende wandelroutes.

+32 (0)12 800 362 (enkel in zwemseizoen tijdens openingsuren zwembad)
+32 (0)12 800 231 (sportdienst – tijdens kantooruren)