2023 09 28 25ste internationale boekenmarkt te Tongeren

Op zondag 1 oktober vindt de 25ste editie van de internationale boekenmarkt plaats in Tongeren. Van 10 tot 18 uur stellen tal van standhouders hun beste boeken voor aan het grote publiek.

Patrick Dewael, burgemeester: “Dat de oudste stad van het land met zijn uniek begijnhof en zijn antiekmarkt dé locatie bij uitstek is voor de boekenmarkt is duidelijk. De boekenmarkt richt zich tot zowel handelaars als liefhebbers en verzamelaars. Gespecialiseerde standen met oude documenten, prenten en postkaarten, stripverhalen,… garanderen urenlang snuffelplezier.”

“De weergoden waren ons niet gunstig gezind op zondag 6 augustus. We zijn dan ook verheugd te kunnen meedelen dat onze prachtige boekenmarkt alsnog plaatsvindt op zondag 1 oktober. We hopen alvast op een stralende zondag,” zegt Krijn Henrotte, schepen van Economie. “De pittoreske straatjes bieden plaatsen aan 50 standhouders. Ze komen uit Vlaanderen en Nederland en vormen een gezelschap van gerenommeerde antiquaren, boekhandelaren en liefhebbers. Onze boekenmarkt is dus zeker een bezoek waard!”, vervolgt Krijn Henrotte.

;