De Vrijetijdswinkel

Second Serve, Op Wielekes en Kortingen en voordelen

Wil uw zoon of dochter beginnen sporten, aansluiten bij een jeugdvereniging of naar de academie Pentagoon gaan? Iedereen wil graag leuke dingen doen in zijn of haar vrije tijd. Een klein budget mag geen reden zijn om uw kind een hobby, een daguitstap of vakantie te ontzeggen.

Voor alle vragen over de vrije tijd en hobby's van uw kinderen kunt u terecht in de vrijetijdswinkel van het Huis van het Kind.

De vrijetijdswinkel heeft ook een aanbod voor gezinnen.

De vrijetijdswinkel is open elke donderdag van 13.30 uur tot 19.30 uur, op afspraak.

De medewerkers informeren u over kortingen en voordelen, en zorgen ervoor dat kinderen uit gezinnen met een beperkt budget maar 20% van het lidgeld of abonnement van een hobby betalen. De vrijetijdswinkel helpt u ook praktisch verder, zoals bij het vervoer of andere bezorgdheden voor een hobby of een uitstap.

Voor alle kinderen ingeschreven in een sportclub, voorziet de vrijetijdswinkel ook sportkledij en -schoeisel in alle maten. Second Serve verzamelt deze kledij in de Tongerse sportclubs en voorziet een uitgebreid pakket per kind, gratis te bestellen en af te halen tijdens de openingsuren van de vrijetijdswinkel.

Dankzij de vrijwilligers van Op Wielekes, kunnen kinderen fietsen ontlenen van 2 tot 12 jaar. Deze fietsen kunnen ingeruild worden naar de leeftijd van uw kind. Daarnaast organiseert Op Wielekes enkele keren per jaar fietslessen, waarbij kinderen op twee wielen leren rijden. De uitleen gebeurt op woensdagnamiddag, enkel op afspraak. 

Wie komt in aanmerking voor de vrijetijdswinkel?

Kinderen van ouders met een leefloon, het voorkeurstarief in de ziekteverzekering, in budgetbegeleiding/schuldbemiddeling of tewerkgesteld in een sociale of beschutte werkplaats. Op Wielekes is voor iedereen.