Hang rookmelders

Hang rookmelders in huis en registreer ze op hangrookmelders.be

Hang rookmelders

Brand verwoest niet alleen woningen maar ook levens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook slachtoffers. Rook is verstikkend en verspreidt zich razendsnel. En dan bieden rookmelders bescherming: ze waarschuwen u bij brand. Als u de kans krijgt om uzelf en uw gezin in veiligheid te brengen, dan klinkt het irritante geluid van een rookmelder plots als muziek in de oren.

Verplicht sedert 1 januari 2020

Sedert 1 januari 2020 moeten in elke woning rookmelders hangen.

Waarom rookmelders plaatsen?

  • Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Ze zijn helemaal niet duur en makkelijk zelf te plaatsen. Zodra de rookmelder rook detecteert, zorgt het alarmsignaal ervoor dat u en uw huisgenoten zichzelf in veiligheid kunnen brengen.
  • Om wettelijk in orde te zijn, moet elke woning, appartement of studio op elke verdieping minstens een rookmelder hebben. In kamerwoningen moet er bovendien ook in elke kamer een rookmelder aanwezig zijn.

Waaraan moet een rookmelder voldoen?

  • De rookmelder moet CE-gemarkeerd zijn en voldoen aan de norm NBN EN 14604.
  • Zowel een type met vervangbare batterij als een type met een niet-vervangbare batterij komt in aanmerking. Wij raden een model met niet-vervangbare batterij met een levensduur van tien jaar aan.
  • Kies een toestel dat beschikt over een testknop.
  • Al deze kenmerken vindt u op de verpakking.

Waar hang ik mijn rookmelders? 

De afbeelding toont de ruimtes waar u ze het best hangt.

Waar haal ik rookmelders?

Rookmelders vindt u in de doe-het-zelfwinkel in uw buurt, in gespecialiseerde zaken of in webwinkels.

;