Ondernemen met karakter

Het karakter van Tongeren

Het online shoppen kende de afgelopen jaren een fenomenale groei, maar daarmee ging ook heel wat authenticiteit en persoonlijk contact verloren. En dat is nu net waar iedereen zoveel behoefte aan hen heeft. Daar maken we werk van!

Het DNA van Tongeren is karakter

Om de Tongerse stadskern nieuwe zuurstof te geven, ging het stadsbestuur samen met de Provincie Limburg op zoek naar het ‘DNA’ van onze stad. Net zoals onze stadsheld Ambiorix een sterke, trotse, ambitieuze en gepassioneerde persoonlijkheid was, is de Tongenaar dat ook. Gedreven en ondernemend, maar net zozeer een tikkeltje rebels en weerbarstig.

“Het fundament van Tongeren is onze geschiedenis, maar met ons karakter maken we het verschil. Met ons eigenzinnige winkel- en cultuuraanbod, de internationale antiekmarkt, ons bijzondere dialect, de architectuur of ons ruim gastronomisch aanbod… vernieuwen we duurzaam mét karakter. Het DNA van Tongeren zit in de verbinding van het historische karakter van de stad met het karakter van de Tongenaar.”

Onder de noemer ‘Ondernemen met karakter’ verbinden we de wensen en de eigenschappen van de Tongenaar met die van onze handelaars. Bestaande ondernemers worden via dit project extra ondersteund, nieuwe handelaars met karakter worden aangetrokken. Bewoners en bezoekers kunnen genieten van Tongeren met ‘kàrrëktêer’.

Als Tongenaar kan u trots zijn op onze stad. Er valt altijd iets te beleven! 

#koopTongers
#kooplokaal