Tungri Awards

Op donderdag 24 oktober vindt de eerste editie plaats van de Tungri Awards plaats. Met dit initiatief wil de Stad Tongeren, de Tongerse ondernemers op een positieve manier in de kijker zetten. Er zijn awards te winnen in 4 categorieën.

De vier categorieën zijn: Tongers bedrijf, Tongerse handelszaak, Tongerse horecazaak en Ondernemer (m/v/x) van het jaar.

Welke ondernemingen kunnen genomineerd worden?

Elke onderneming en/of ondernemer met een vestiging in Tongeren kan zichzelf kandidaat stellen of kan genomineerd worden voor een award (tot en met 31 juli 2024).

Indien een bedrijf genomineerd wordt, wordt deze hiervan op de hoogte gebracht en kan de nominatie aanvaard of geweigerd worden.

Hoe worden de laureaten/winnaars bepaald?

De winnaars worden gekozen door een jury bestaande uit externe deskundigen uit verschillende economische sectoren. Ze zijn expert binnen één of meerdere van de verschillende awardcategorieën.

Naast de experten zetelen er in de jury ook enkele medewerkers van de stad Tongeren en dit in functie van de logistieke en administratieve opvolging. Zij hebben geen stemrecht.

De beslissingen van de jury zijn onherroepelijk en er is geen beroep mogelijk. Over de beraadslaging en beslissing van de jury wordt niet gecommuniceerd. 

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

De Tungri Awards worden uitgereikt op donderdag 24 oktober 2024.

;