Van fruithofke tot voedselbos

Doe mee met 'Van fruithofke tot voedselbos' en transformeer de tuinen in jouw buurt tot levendige voedselbossen! Vraag nu je gratis starterspakket aan, een initiatief van de Nationale Boomgaardenstichting vzw (NBS) met steun van de Nationale Loterij.

Het NBS stuurt gratis startpakketten naar 300 ambassadeurs in Vlaamse gemeenten, met 2 fruitbomen, 6 bessen- en frambozenstruiken, en een informatieve brochure. Ambassadeurs zetten zich in om hun buurtgenoten te inspireren meer vruchtdragende bomen en struiken te planten, waardoor een diversiteit aan fruitsoorten ontstaat. De ecologische teelt en verzorging bevorderen sociale contacten, en het delen van ervaringen en oogsten versterkt de lokale gemeenschap.

Meld je als tuin- en fruitliefhebber aan op de NBS-website. Ambassadeurs ontvangen niet alleen het startpakket maar ook ondersteuning voor de verspreiding van het project in hun buurt. Bezoek regelmatig www.boomgaardenstichting.be voor informatie over de ecologische teelt van fruit in de tuin onder 'Van fruithofke tot voedselbos'.

Tuin- en fruitliefhebbers kunnen zich aanmelden voor het project via info@boomgaardenstichting.be.

Met dank aan de spelers van da Nationale Loterij en de Nationale Loterij, want dankzij hen krijgt het project ‘Van fruithofke tot voedselbos’ een serieuze boost!

Gepubliceerd op woensdag 10 januari 2024 10.26 u.
;